Soğan depolama tesisinin gereksinimleri patatese benzer; gün ışığı almayan, çok iyi yalıtımlı ve sızdırmaz ortam gerektirir. Ayrıca, zemin altı kanallarından optimum depolama havalandırması ve tesiste eşit olarak düşük sıcaklıklar sağlamak için uygun bir teknoloji kullanılmalıdır. Uygun sıcaklık ve nem koşullarının sağlanamaması fireyi artırır. Bu çoğu kez çok yüksek zararlara neden olabilmektedir. 20 ile 25°C arasındaki sıcaklık aralığı soğan için çok tehlikelidir. Soğanın düşmanları olan bakteri ve mantarların en aktif olduğu bölge bu aralık içindedir. 0 ile 4°C arasında soğanlar sağlıklı ve 12 aya kadar saklamaya uygun tutulabilir. Ancak soğanların hangi sıcaklık aralığında saklanacağına karar verirken, saklama süresi boyunca depolama tesisinin bulunduğu iklim, göz önüne alınmalıdır.