Havuçlar, dehidrasyonun önlenmesi ve metabolizmanın düşürülmesi (bununla birlikte gelen solunum ve sindirim) ile 6-8 ay arasında saklanabilir. Bunun yanında, uygun şekilde tasarlanmış bir soğutma sistemi gereklidir. Buharlaşma ve oda sıcaklıkları arasında mümkün olan minimum fark yaratılarak dehidrasyon genellikle önlenebilir. Depo odalarının tüm duvarları ve kapıları neme dayanıklı olacak yüzeylere sahip olmalıdır. Uygun nem oranı havucun nem kaybını, bir başka deyişle kilo kaybını önler. Havuçların depolama sıcaklığı diğer mahsullere kıyasla oldukça düşüktür: Sıfır santigrat dereceye yakındır. Solunum ısısı yüksek olduğu için, düşük sıcaklığa oldukça hızlı bir şekilde ulaşılması istenir. Bu nedenle havuçları soğuturken sistemin yeterli soğutma kapasitesine sahip olması önemlidir. Ayrıca havuç muhafazasında hiçbir noktada sıcaklık farkı olmamalıdır. 1°C'nin üzerindeki bir fark, havuçların donması veya çürümesi ile sonuçlanabilir..