Dünya çapında her yıl yaklaşık 22 milyon ton armut üretilmektedir. Bu, dünyadaki toplam meyve üretiminin %4.2 sine tekabül ediyor. Armut, öncelikle dünya çapında ılıman iklimlerde üretilir. Armut ağacı çiçeği çiçeklenme döneminde soğuk gecelere çok dayanıklı değildir. Uzun süreli depolama, armutların olgunlaşmaya başlamadan önce hasat edilmesini gerektirir. Armutlar çok erken hasat edilirse, daha sonraki aşamada meyvelerin çapı büyüdüğü için bu bir ağırlık kaybı anlamına gelecektir. Kalite açısından da sonuçları vardır.
Çok erken hasat edilen armutlar ise hiç olgunlaşmayabilir. Ayrıca, aşırı nem kaybı sonucu armutların değersiz hale gelme riski vardır. Armutlar (istisnai türler hariç) ağaçta olgunlaşmaya bırakılmamalıdır, çünkü daha sonra kumlu yapıya dönüşebilir ve
yumuşayabilir.
Armutlar kontrollü atmosfer depolarında saklanır. Ultra düşük oksijenli kontrollü atmosfer ortamında depolama ile 12 aya kadar saklanabilir. Çeşitliliğe bağlı olarak -1 ile 0ºC arasında iyi durumda kalırlar. Nem kaybını minimumda tutmak için armutlar
%90-95 atmosfer neminde saklanmalıdır. Armutlar genellikle O2 nin azalmasına çok iyi tepki verir. Artan CO2, geç hasatla birlikte meyve kayıplarına neden olabilir. Bu nedenle tavsiye edilen, çoğu armut çeşidi için CO2 yi maksimum %0,7 de tutmaktır.
Armutlar olgunlaşmadıkları sürece çok az etilen üretir; bununla birlikte, etilene karşı çok hassastır ve bu, olgunlaşma sürecini harekete geçirecektir. Kontrollü atmosfer depolaması ile etilen üretimi büyük ölçüde azalır.