Balıkların protein denatürasyonu, yağ değişiklikleri ve dehidrasyon nedeniyle bozulması, depolama sıcaklığının düşürülmesiyle yavaşlatılabilir. İngiltere’de tüm balıkçılık ürünleri için tavsiye edilen saklama sıcaklığı -30°C dir ve bu sıcaklık Avrupa genelinde de benimsenmiştir. Herhangi bir pratik anlamda bakteriyel etkiyle bozulma bu sıcaklıkta tamamen durdurulur ve diğer istenmeyen değişikliklerin ilerleme hızı büyük ölçüde azalır. Bazı ürünler, depolamanın yalnızca kısa bir süre için olması koşuluyla, önerilen -30°C den daha yüksek sıcaklıklarda güvenle saklanabilir. Bir ürünün depoda başlangıçta amaçlanandan daha uzun süre kalmayacağını garanti etmek her zaman mümkün olmadığından, önerilen daha düşük sıcaklığı kullanmak genellikle daha güvenlidir.
Uluslararası Soğutma Enstitüsü, morina ve mezgit balığı gibi yağsız balıklar için -18°C ve ringa balığı ve uskumru gibi yağlı türler için -24°C lik bir depolama sıcaklığı önermektedir. Bir yıldan fazla soğuk depoda tutulması amaçlanan yağsız balıklar için depolama sıcaklığının -30°C olmasını tavsiye edilmektedir.