Kontrollü Atmosfer (CA) depolama koşulları, sadece narın değil birçok tropikal ve subtropikal meyvenin raf ömrünü uzatır. CA'da, düşük O2 ve artan CO2 konsantrasyonları, düşük sıcaklıklarla birlikte meyve solunum hızını ve etilen üretimini azaltır, yaşlanma süreçlerini bastırır veya geciktirir ve nihayetinde hasat sonrası raf ömrünü uzatır. CA depolamadaki koşullar hem konakçı meyveyi hem de üzerindeki patojenleri etkiler. CA depolamada, meyveler ya patojen saldırılarına direnmelerini sağlayan sağlık durumunun iyileşmesi ya da CA koşullarının patojen büyüme ve yayılma yeteneğini azaltması nedeniyle azalmış çürüme gösterir. Nar meyvesinin 2 ila 6°C'de havada %2 ila %4 O2'de saklanmasının CI'yi (çiğlenme kaynaklı zedelenme) inhibe ettiği gözlemlenmiştir. CA deposunda saklanan narda meyve suyu kaybı, CI ve mantar çürümesinde azalma gözlemlenmiştir. Benzer şekilde CA, yenidünya meyvesinin çürümesini önlemede değiştirilmiş ambalajdan daha iyi performans göstermiştir.
Nar için optimum depolama koşulları narın çeşidine, hasat zamanına, bölgelere, meyve bahçesinin konumuna ve hasat koşullarına göre farklılık göstermekle birlikte ortalama değerler aşağıdaki gibidir.